JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

JAN Beltéri Röntgen ajtók

A JAN beltéri röntgen ajtók a Deva ajtócsalád modelljeiben készülnek.

Alkalmazási terület:

Röntgen ajtók beépítése kórház vagy rendelőintézet radiológiai részlegén és minden olyan speciális helyiségnél, ahol röntgensugárzás van.

A JAN beltéri röntgen ajtók lapszerkezete:

Két oldalon elhelyezett 5 mm-es MDF-hordozó között az ajtólap szerkezete több rétegből épül fel és az ajtólap magja a 28 mm vastag papírrácsbetétből készül. Az MDF-hordozó és a papírrács közé kerül elhelyezésre mindkét oldalon a 0,5–0,5 mm-es ólomlemez, melyet a papírrácsbetéttől 3–3 mm MDF-lemez választ el. A röntgen ajtók lapjának éle és a falc kialakítása 67 mm vastag MDF-éllécből készül. A 3 db pánttáskába rögzített V0026-os pánt ellensúlyozza az ajtólap súlyából eredő terheket, illetve biztosítja a megfelelő sugárzásvédelmi értéket. A röntgensugárzást a röntgen ajtók beépítése után a helyszínen be kell méretni!
Az ajtólap vastagsága 45 mm.

A röntgen ajtók tokszerkezete:

Fatok:
A 32 mm vastag tokmag egyrészt 16 mm vastag MDF-ből készül, és a tokmag belső síkján 14 mm vastag könnyített faforgácslap-erősítés is található. A pántoknál ólomlemez kerül elhelyezésre. A tokborítás 60 mm-es, és a falvastagsághoz illeszkedve 15 mm-es állítási lehetőséget biztosít.

Fémtok:
Standard DIN méretű, valamint egyedi méretű acéltok esetében is alkalmazható, az ajtólap a tok méreteihez igazodva kerül legyártásra.

Választható röntgen ajtó felületek, melyek a JAN beltéri ajtóival felület- és színazonosan rendelhetők:

  • Wodego Pfleiderer CPL-felülettel, közel 40-féle színben,
  • MDF-hordozóra ragaszott 0,8 mm vastag HPL-felülettel,
  • festett MDF-felülettel, a RAL színskála szerint,
  • valódi fafurnérfelülettel, selyemfényű MILESI lakkréteggel, akár pácolva is.

Röntgen ajtó kiviteli lehetőségei:

  • egyszárnyú és kétszárnyú kivitelben,
  • üvegkivágással.