JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > A beltéri ajtók az első bútordarabok az új otthonunkban

Utólag beépíthető beltéri ajtók

Az utólag beépíthető beltéri ajtók hagyományos falba, illetve gipszkarton szerkezetbe egyaránt beilleszthetők. Nevéből adódóan az ajtók beépítése a padlóburkolás, fürdőszobai, konyhai csempézés illetve festés után valósulhat meg. Az utólag beépíthető beltéri ajtók az első bútordarabok az új otthonunkban.

A beltéri ajtók az első bútordarabok az új otthonunkban

Miért fontos a helyszíni bejárás a beltéri ajtó gyártása előtt?

A kiválasztott ajtó gyártása előtt mindenképpen fontos egy helyszíni bejárás, hogy felmérjük a falnyílásokat, amikbe a beltéri ajtók kerülnek, hiszen az ajtók a mért adatok alapján készülnek el. A falnyílás pontos felméréséhez minden irányban – magasság, szélesség, mélység - 2-3 helyen szükséges méretet venni az esetleges falszerkezeti hibák miatt.
Egy helyszíni bejárás lehetőséget ad arra is, hogy pontosan kiderüljön a burkolatváltások (fapadló, kő) helye, a csempe és lábazat kifutásának helyes módja, és feltárja mindazon esetleges problémákat, amelyek a beépítést és működést nehezítik. Ha nem szeretnék, hogy a beltéri ajtó falnak ütközzön, megakadjon a burkolatváltásnál, vagy ne illeszkedjen tökéletesen, akkor az előzetes felmérés, helyszíni bejárás elkerülhetetlen.

A beltéri ajtó tok rögzítése

A falszerkezetek kialakításánál rendkívül fontos tényező a falfül más néven káva megléte, amelynek minimum 5cm-esnek kell lennie. Ez a felület szolgál a beltéri ajtó tok rögzítésére. Fontos, hogy az ajtó falnyílása mellett 5-6 cm-en belül ne legyen semmiféle kapcsoló, elektromos kiállás, vagy gardróbszekrény, ami akadályozza a tok rögzítését, a tokborítás elhelyezését. A falfül pontos elhelyezése annyira lényeges, hogy egy önálló bejegyzést szentelünk ennek a későbbiekben.

A beltéri ajtók megfelelő tárolása a beépítésig

A beltéri ajtók általában ajtólaponként, tokonként és tokborításonként külön csomagolva szállíthatók. Amennyiben a termék átvétele és a beépítés ideje között jelentősebb idő telne el, kérjük, hogy a beltéri ajtót több helyen alátámasztva, vízszintesen, rendeltetésének megfelelő klímán szíveskedjenek tárolni.

Az ajtótokokat és ajtólapokat valamennyi tartozékával együtt a nedvességtől feltétlenül óvni kell.

Megfelelő munkaterület biztosítása a beltéri ajtók beépítésekor

Az új beltéri ajtó tulajdonosoknak fel kell készülni arra is, hogy a beltéri ajtók beépítésekor a beépítés helyszíne munkaterületnek minősül. Biztosítani kell a megfelelő hozzáférési lehetőséget, vagyis az ajtónyílásban, esetleg közvetlen közelében ne legyen építőanyag, már odaszállított bútor, vagy bármi más, ami akadályozza a beépítést. A beépítés ideje alatt más szakaipari tevékenység nem folyhat, gondoljunk csak az ajtónyílásokba helyezett kereszttámasztékokra. A beltéri ajtók beépítése előtt fontos a takarítás! A vizes helységeknél (WC, fürdő) technológiai tömítés (szilózás) szükséges az ajtószerkezetek és a hidegburkolati felületek találkozásánál, ezt piszkos, poros felületen nem lehet elvégezni. Az érzékeny, újonnan lerakott burkolatok védelméről se feledkezzünk meg.

Ha mindez megvalósul, kiváló minőségű, hosszú életű beltéri ajtók jelentenek örömöt új otthonában.

Munkatársaink készségesen segítenek, hogy megtalálja a legjobb műszaki megoldást.

A beltéri ajtók beszerelését, bízza képzett szakemberre!

2011. május 22.

Hozzászólások:

Név:
Email cím:
Hozzászólás:
 


[ Vissza az elõzõ oldalra ]

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

HÍREK

Megvannak a Kukucs játékunk nyertesei!

A Kukucs játék első fordulójának győztese: Pál Miklós, aki egy 200.000 Ft értékű JAN ajtó vásárlási utalványt nyert 886 szavazattal... >>

A JAN 2013-as év legújabb piacra dobott alumíniumtokos fal síkban záró beltéri ajtócsaládjai

Megérkeztek alumínium tokos ajtóink e típusok különlegessége, hogy a fal a tok és az ajtólap egy síkban záródnak. >>

Megérkeztek a 2013-as JAN ajtó modellek!

Megérkeztek budaörsi ajtó áruházunkba a 2013-as JAN ajtó modellek.

Jöjjön el és nézze meg designereink és mérnökeink legújabb formai és technológiai alkotásait.

Az új anyag- és technológiai megoldásaink új irányzatot mutatnak a beltéri ajtók piacán. >>

Újdonság

Megérkeztek új laminált beltéri ajtó felületeink.
Válasszon az új, már a 2013-as trendeket követő melamin acryl laminált felületeinkből laminált JAN beltéri ajtót otthonába, irodájába. >>