JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > A beltéri ajtók az első bútordarabok az új otthonunkban

Utólag beépíthető beltéri ajtók

Az utólag beépíthető beltéri ajtók hagyományos falba, illetve gipszkarton szerkezetbe egyaránt beilleszthetők. Nevéből adódóan az ajtók beépítése a padlóburkolás, fürdőszobai, konyhai csempézés illetve festés után valósulhat meg. Az utólag beépíthető beltéri ajtók az első bútordarabok az új otthonunkban.

A beltéri ajtók az első bútordarabok az új otthonunkban

Miért fontos a helyszíni bejárás a beltéri ajtó gyártása előtt?

A kiválasztott ajtó gyártása előtt mindenképpen fontos egy helyszíni bejárás, hogy felmérjük a falnyílásokat, amikbe a beltéri ajtók kerülnek, hiszen az ajtók a mért adatok alapján készülnek el. A falnyílás pontos felméréséhez minden irányban – magasság, szélesség, mélység - 2-3 helyen szükséges méretet venni az esetleges falszerkezeti hibák miatt.
Egy helyszíni bejárás lehetőséget ad arra is, hogy pontosan kiderüljön a burkolatváltások (fapadló, kő) helye, a csempe és lábazat kifutásának helyes módja, és feltárja mindazon esetleges problémákat, amelyek a beépítést és működést nehezítik. Ha nem szeretnék, hogy a beltéri ajtó falnak ütközzön, megakadjon a burkolatváltásnál, vagy ne illeszkedjen tökéletesen, akkor az előzetes felmérés, helyszíni bejárás elkerülhetetlen.

A beltéri ajtó tok rögzítése

A falszerkezetek kialakításánál rendkívül fontos tényező a falfül más néven káva megléte, amelynek minimum 5cm-esnek kell lennie. Ez a felület szolgál a beltéri ajtó tok rögzítésére. Fontos, hogy az ajtó falnyílása mellett 5-6 cm-en belül ne legyen semmiféle kapcsoló, elektromos kiállás, vagy gardróbszekrény, ami akadályozza a tok rögzítését, a tokborítás elhelyezését. A falfül pontos elhelyezése annyira lényeges, hogy egy önálló bejegyzést szentelünk ennek a későbbiekben.

A beltéri ajtók megfelelő tárolása a beépítésig

A beltéri ajtók általában ajtólaponként, tokonként és tokborításonként külön csomagolva szállíthatók. Amennyiben a termék átvétele és a beépítés ideje között jelentősebb idő telne el, kérjük, hogy a beltéri ajtót több helyen alátámasztva, vízszintesen, rendeltetésének megfelelő klímán szíveskedjenek tárolni.

Az ajtótokokat és ajtólapokat valamennyi tartozékával együtt a nedvességtől feltétlenül óvni kell.

Megfelelő munkaterület biztosítása a beltéri ajtók beépítésekor

Az új beltéri ajtó tulajdonosoknak fel kell készülni arra is, hogy a beltéri ajtók beépítésekor a beépítés helyszíne munkaterületnek minősül. Biztosítani kell a megfelelő hozzáférési lehetőséget, vagyis az ajtónyílásban, esetleg közvetlen közelében ne legyen építőanyag, már odaszállított bútor, vagy bármi más, ami akadályozza a beépítést. A beépítés ideje alatt más szakaipari tevékenység nem folyhat, gondoljunk csak az ajtónyílásokba helyezett kereszttámasztékokra. A beltéri ajtók beépítése előtt fontos a takarítás! A vizes helységeknél (WC, fürdő) technológiai tömítés (szilózás) szükséges az ajtószerkezetek és a hidegburkolati felületek találkozásánál, ezt piszkos, poros felületen nem lehet elvégezni. Az érzékeny, újonnan lerakott burkolatok védelméről se feledkezzünk meg.

Ha mindez megvalósul, kiváló minőségű, hosszú életű beltéri ajtók jelentenek örömöt új otthonában.

Munkatársaink készségesen segítenek, hogy megtalálja a legjobb műszaki megoldást.

A beltéri ajtók beszerelését, bízza képzett szakemberre!

2011. május 22.

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

2018. október 11-13-ig
bemutatótermünk zárva tart,
a megkereséseket ezen idő alatt
e-mailen tudjuk fogadni