JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > Hogyan válasszuk ki a lakásunkhoz illő beltéri ajtót?

A beltéri ajtó kiválasztásánál az egyik legnagyobb fejtörést az okozza, hogy lakásunk stílusához, a berendezési tárgyakhoz milyen ajtó illik.


Melyik beltéri ajtó illik otthonunkhoz?

Kiválasztás előtt tegyük fel magunknak a kérdést: mi dominál a lakásunkban? A padló? A falak burkolata? Vannak-e hangsúlyos belsőépítészeti elemek, falak, oszlopok, álmennyezet? Esetleg a leendő ajtónak szánunk uralkodó szerepet?

Ha bútoraink letisztult vonalúak, a drapériák visszafogottak, kevés a kiegészítő és a dísztárgy, akkor érvényesülhetnek a domináns építészeti elemek. Ehhez válasszunk dinamikus megjelenésű ajtólap felületet, jellegzetes üvegezésű ajtólapot. Így tökéletes lesz az egyensúly.


Nitia 10 fehér beltéri ajtó


Abban az esetben, ha a belsőépítészeti elemek kevésbé dominálnak, a falfelületek egyszerűek, a burkolatok visszafogottak, szinte nyers az élettér, akkor az ajtó, mint belsőépítészeti elem, ugyancsak legyen visszafogott, alkalmazkodjon ehhez a környezethez. Ekkor választhatunk nagymintás, hangsúlyos drapériákat, színes ülőgarnitúrát, szőnyeget, látványos kiegészítőket.


Veda 7 toszkán oliva beltéri ajtó


Honnan tudjuk, hogy jól választottunk beltéri ajtót?

Választásunk akkor jó, ha a lakásba, helyiségbe lépve az ajtót szinte észre sem vesszük, annyira természetes része az enteriőrnek. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a beltéri ajtó az otthonunk szürke eminenciása: szerves és nélkülözhetetlen része a lakásnak anélkül, hogy a látványt uralná.


Kerülendő hibák a beltéri ajtó kiválasztásakor

Gyakori hiba, amikor egyetlen elemre koncentrálunk a lakás berendezésénél és nem összehangoltan gondolkodunk. Kevésbé fontos az, hogy az ajtó színe passzoljon a bútor színéhez, ennél sokkal fontosabb, hogy a látvány összehangolt legyen. A színnek, az anyagnak, a formának, a felületnek és a mintának kell egységesnek lennie.

Vagy az épület a meghatározó az ajtóval együtt és a berendezés visszafogott, vagy az épület a visszafogott az ajtóval együtt és a berendezés a hangsúlyos.

2012. február 1.

Hozzászólások:

Név:
Email cím:
Hozzászólás:
 


[ Vissza az elõzõ oldalra ]

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

HÍREK

Megvannak a Kukucs játékunk nyertesei!

A Kukucs játék első fordulójának győztese: Pál Miklós, aki egy 200.000 Ft értékű JAN ajtó vásárlási utalványt nyert 886 szavazattal... >>

A JAN 2013-as év legújabb piacra dobott alumíniumtokos fal síkban záró beltéri ajtócsaládjai

Megérkeztek alumínium tokos ajtóink e típusok különlegessége, hogy a fal a tok és az ajtólap egy síkban záródnak. >>

Megérkeztek a 2013-as JAN ajtó modellek!

Megérkeztek budaörsi ajtó áruházunkba a 2013-as JAN ajtó modellek.

Jöjjön el és nézze meg designereink és mérnökeink legújabb formai és technológiai alkotásait.

Az új anyag- és technológiai megoldásaink új irányzatot mutatnak a beltéri ajtók piacán. >>

Újdonság

Megérkeztek új laminált beltéri ajtó felületeink.
Válasszon az új, már a 2013-as trendeket követő melamin acryl laminált felületeinkből laminált JAN beltéri ajtót otthonába, irodájába. >>