JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > Klímatechnológiai ajtók eltérő hőmérsékletű helyiségekbe

Több olyan helyisége is lehet a lakásnak vagy háznak, melyek között több celsius fokos hőmérsékleti különbségek lehetnek. Ide klímatechnológiai ajtók valók.


Mikor szükséges a klímatechnológiai ajtó alkalmazása?

Amikor lakásunk két, egymással szomszédos helyisége között 6 °C foknál nagyobb hőmérsékleti eltérés tapasztalható, mindenképpen meg kell fontolnunk egy klímatechnológiai beltéri ajtó beépítését. Miért fontos ez?  Amennyiben 5°C foknál nagyobb a hőmérséklet különbség, már létrejön a páradiffúzió, ami károsítja az ajtó szerkezetét és egy idő után elgörbül, elvetemedik az ajtó.


Klímatechnológiai ajtók alkalmazási területei

Számos helyisége lehet házunknak, lakásunknak, ahol a helyiségek hőmérséklete jelentősen eltér egymástól. Az egyik ilyen érzékeny terület például a garázs és a lakótér között található, amikor a lakótérből közvetlenül is a garázsba juthatunk. Ugyancsak veszélyeztetett zóna a kamra és a lakótér közötti rész, hiszen a kamrában gyakrabban szellőztetünk a hidegebb hónapokban is, nyáron pedig rendszerint hűvösebb a lakás többi részénél. A fűtetlen lépcsőház, vagy a télikert, a szintén fűtetlen padlástér, a kazánház, mind-mind olyan részek, melyek 5 °C fokos hőmérsékleti eltérést mutatnak.


A klímatechnológiai beltéri ajtók tulajdonságai

Az ajtólap szerkezetébe, a felülethordozó alá oldalanként 0,5 mm vastag alumínium lemez kerül, mely meggátolja az ajtó elvetemedését. Ez a lemez 10 °C fokos hőmérséklet különbségig biztosítja az ajtószerkezet épségét. Fontos tudni, hogy ez beltéri ajtó tartós, 60% feletti páratartalomnál tönkremegy, igaz, hogy ilyen extrém eltérések lakásokra, lakóházakra nem jellemzők.

Klímatechnológiai ajtók eltérő hőmérsékletű helyiségekbe

A beltéri ajtók hőszigetelő tulajdonságokkal nem rendelkeznek, arra csak a kültéri ajtók, illetve a hőszigetelő betéttel rendelkező lemez ajtók alkalmasak.

A klímatechnológiai ajtókhoz mindenképpen javasolt az automata küszöb alkalmazása, ez ugyanis léggátló funkcióval rendelkezik, huzatmentessé téve a helyiséget.

A klímatechnológiai beltéri ajtó a lakás többi ajtajával azonos felülettel készíthető, így kívülről nem látszik, hogy más lenne, mint a többi.

2012. január 13.

Hozzászólások:

Név:
Email cím:
Hozzászólás:
 


[ Vissza az elõzõ oldalra ]

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

HÍREK

Megvannak a Kukucs játékunk nyertesei!

A Kukucs játék első fordulójának győztese: Pál Miklós, aki egy 200.000 Ft értékű JAN ajtó vásárlási utalványt nyert 886 szavazattal... >>

A JAN 2013-as év legújabb piacra dobott alumíniumtokos fal síkban záró beltéri ajtócsaládjai

Megérkeztek alumínium tokos ajtóink e típusok különlegessége, hogy a fal a tok és az ajtólap egy síkban záródnak. >>

Megérkeztek a 2013-as JAN ajtó modellek!

Megérkeztek budaörsi ajtó áruházunkba a 2013-as JAN ajtó modellek.

Jöjjön el és nézze meg designereink és mérnökeink legújabb formai és technológiai alkotásait.

Az új anyag- és technológiai megoldásaink új irányzatot mutatnak a beltéri ajtók piacán. >>

Újdonság

Megérkeztek új laminált beltéri ajtó felületeink.
Válasszon az új, már a 2013-as trendeket követő melamin acryl laminált felületeinkből laminált JAN beltéri ajtót otthonába, irodájába. >>