JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > Mikor rendeljük meg a beltéri ajtó legyártását?

Kézenfekvő válasznak tűnhet, hogy akkor rendejük meg a kiválasztott beltéri ajtó modellt, amikor szükségünk, illetve pénzünk van rá. Persze, ha ilyen egyszerű lenne, nem is kellene ezzel a kérdéssel foglalkozni.

Pénzügyi lehetőségünkhöz mérten a legjobb minőséget keressük

Kezdjük a pénzzel. Mert ugye nem elég, ha van, az sem mindegy, hogy mennyi. Ha figyelmesen olvassák a különböző beltéri ajtó katalógusokat, azonnal kiderül az egyes ajtók közötti nagy árkülönbség, ami formájától, anyagától, kivitelétől a termékhez nyújtott szolgáltatástól, a ráfordított munkától függően változik. Tehát mielőtt beltéri ajtót választ, alaposan mérje fel lehetőségeit, de ne válassza gondolkodás nélkül az olcsóbbat, hisz, ha kevesebbet fizet, kevesebbet is kap. Járjon nyitott szemmel, használja ki az akciókat, engedményeket, keresse a plusz szolgáltatásokat, hogy pénzéért a legjobb minőséget kapja.

Müszaki követelmények - a felmérés elengedhetetlen!

A beltéri ajtó kiválasztásánál az adott hely felmérése is elkerülhetetlen. Mielőtt nekilátunk a megfelelő ajtó kiválasztásának, tudnunk kell, mire is van szükségünk.  A beltéri ajtók beépítését meg kell előznie egy műszaki bejárásnak. Ideális esetben ez a felmérés a fal megépítése után történik. Sokszor tájékoztatják a megrendelőket úgy, hogy csak akkor mennek ki megvizsgálni a beltéri ajtó beépítésének lehetőségeit, amikor már elkészült minden falnyílás, valamint a fal és a padló is burkolva van. Ezt a lehetőséget ne fogadják el, mert az utólag beépíthető ajtóknál sok bosszúságot okozhat. Hiába gondolja, hogy a kőműves, a burkoló pontosan készíti elő a beltéri ajtó helyét, a gyakorlat azt mutatja, ez nem így van. Ritkán tudják, hogy milyen műszaki követelményei vannak az utólag szerelhető tok falnyílásba helyezésének.

Egy időben elvégzett műszaki bejárás, amelyen jó, ha jelen van az építkezés műszaki vezetője, vagy a kőműves és a burkoló, rengeteg kellemetlenségtől kímél meg minket. Hiszen ha már minden fal és burkolat kész van, és utólag kell alakítani a nyíláson, az nagyon sok pénzbe és időbe kerül. Ezért a megrendelés és a felmérés eszményi időpontja az a pillanat, mikor a falak már vakolva vannak, az aljzat kiegyenlített, de a burkolatok nincsenek lerakva sem a padlóra, sem a falra. Burkolás előtt viszont még rombolás nélkül javíthatók a hibásan kivitelezett nyílások, és az ajtók gyártási ideje sem késlelteti az átadást.

A felmérés során egy jegyzőkönyv készül, amelyben rögzítik, hogy milyen vastagságú burkolatok kerülnek elhelyezésre, valamint az esetleges javítások korrekciók pl: hiányzó falfül pótlása. Ehhez mindkét félnek tartania kell magát.

Ha felkeres minket, csak arról kell döntenie, hogy ajtót szeretne. Munkatársaink mindenben segítenek Önnek!

2011. május 9.

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

2018. október 11-13-ig
bemutatótermünk zárva tart,
a megkereséseket ezen idő alatt
e-mailen tudjuk fogadni