JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > Nedvestéri helyiségek beltéri ajtói

Nedvestéri beltéri ajtók nem csak uszodákba

Manapság egy modern, minden igényt kielégítő családi háznak, lakásnak szerves része a wellness rész: azaz edzőterem a hozzátartozó, megfelelően felszerelt zuhanyzóval, finn szaunával, uszodával. Ezekben a helyiségekben azonban pára is keletkezik, ami károsítja a hagyományos szerkezetű beltéri ajtót.


Hova szereltessünk wellness helyiséghez való beltéri ajtót?

Azoknál a helyiségeknél, ahol a páratartalom rendszeresen magasabb 60%-nál, feltétlenül gondoskodjunk speciális nedvestéri ajtóról. Ez az ajtótípus teljes mértékben különbözik szaunafülke ajtajától, azzal semmiképpen ne keverjük össze. A nedvestéri beltéri ajtó azt a területet zárja le, amely a lakásnak része ugyan, de itt olyan, beltéri sportokhoz, wellnesshez kapcsolódó tevékenységet folytatunk, mely jelentős pára felszabadulásával jár. Ilyenek a beltéri úszómedence és területe, a finn szauna, a gőzkabin, a beltéri jacuzzi. Tehát ott nélkülözhetetlen ez az ajtótípus, ahol fokozott az állandó páratartalom vagy rendszeres a kifröccsenő víz.


A wellness helyiségek ajtóinak jellemzői

Ezek a beltéri ajtók csak fémtokkal szerelhetők, az MDF tok szerelése itt nem jöhet szóba. Mivel a fémtokok szabványméretűek, értelemszerűen ezek a beltéri ajtók is szabványméretűek. Felárért azonban van lehetőség arra, hogy egyedi fémtokot készíttessünk.

Az ajtólap szerkezete tömör. A szerkezeten körben, falcában vízzáró betét található, a falc ABS élzárást kap, a lap felülete HPL lemezzel borított. Ennek felülete, tapintása, mintázata, színe azonos a CPL felülettel. Sem üvegezni, sem mintázni nem lehet, csak függőleges és vízszintes száliránnyal rendelhető.


A wellness helyiségek ajtóinak szerelése

Fontos, hogy a válaszfal szerkezet megépítésénél már pontosan tudjuk, hogy mely helyiségekbe szükséges ezeknek az ajtóknak a beszerelése, mert a fémtokokat már a gipszkarton falszerkezet építésével egy időben el kell helyezni. Kőműves falazat esetén a vakolást megelőzően szükséges beépíteni.

A standard kedvező árú fémtokokat utólag nem lehet beépíteni. Az építéskor ügyelni kell a fémtokok szabvány szerinti magasságának betartására.

Kérdéseivel bátran forduljon szakembereinkhez!

2011. augusztus 3.

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

2018. október 11-13-ig
bemutatótermünk zárva tart,
a megkereséseket ezen idő alatt
e-mailen tudjuk fogadni