JAN, a magyar beltéri ajtó márka.

Blog > Síkban záródó és tokba nyíló ajtó

A JAN beltéri ajtónál immár hat éve, nap, mint nap szembesültünk azzal a megrendelői igénnyel, hogy a rejtett pántos síkban záródó, más néven stumfos ajtóinkat a tokban szeretnék nyitni. Kerestük és megtaláltuk a megoldást.

 

 

Miről is van szó? Egy ajtólap rendszerint mindenhol a falnak azon az oldalán helyezkedik el, amelyik helyiségbe nyílik. Így az ajtó síkban záródó látványa is éppen azon az oldalon mutatkozott eddig, amelyik kevésbé volt domináns helyiség.

Íme, egy példa. Képzeljünk el egy szép előteret, melyből több ajtó nyílik és. A megrendelő eddig hiába választott síkban záródó ajtót, a domináns térből a tokokat, a falfülke jellegű kialakítást látta és az ajtó lapok a szobákba nyíltak, ezért a szobák felől voltak síkban. A minimalista stílushoz igazodó elvárásokat ily módon nem lehetett kielégíteni, mert a falfülkék megjelentek a helyiségben.

Ez a korszak azonban lezárult. A JAN 2015-ben bemutatja legújabb fejlesztését, a síkban záródó, tokban nyíló ajtót. Végre itt a lehetőség arra, hogy az ajtónyitás irányától függetlenül az ajtólap síkja az, ami látható.

2015. április 20.

NYITVATARTÁS

Hétfő 12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15

2018. október 11-13-ig
bemutatótermünk zárva tart,
a megkereséseket ezen idő alatt
e-mailen tudjuk fogadni