Gyakori kérdések > Milyen beltéri ajtó felületet válasszak?

A tervezés fontossága a beltéri ajtók kiválasztása előtt

A beltéri ajtó vásárlása előtt alapos tervezésre lesz szükségünk. Tudnunk kell ugyanis, hogy az ajtót melyik helyiségbe szeretnénk majd beszerelni. A beltéri ajtó felülete meghatározó abból a szempontból, hogy az ajtót lakásban, intézményben, közösségi helyen, illetve a lakásban pontosan hol használjuk majd. Egyes bevonatok a nagyobb igénybevételnek is tartósan ellenállnak, jól tisztíthatók, míg mások inkább dekoratívak vagy divatosak.


A laminált beltéri ajtók jellemzői. CPL extra vagy dekor?

A CPL extra egy melamin akril fólia, egy laminátum. Tapintása kellemes, felülete sima. Vastagsága 0,6 mm, karcálló, felületi ütésálló, UV- és parázsálló. Családi házak, lakások fokozott igénybevételnek kitett helyeire ez a típus ajánlott és ugyancsak jó választás kisgyerekes családoknak. A szennyeződések hígítós ruhával könnyen eltávolíthatók erről a felületről.

A papírdekor fólia olcsóbb megoldás, 0,3 mm vastagságú, tapintása érdesebb, ridegebb a CPL extránál, felülete sérülékeny, könnyen karcolódik, fakul, foltosodik és leválik a hordozójáról.

Ami viszont mindenképpen a CPL extra felület mellett szól, hogy dekor lemezként, bútorlapként is kapható, így a lakásban vagy az irodában ugyanolyan felületű bútoraink lehetnek, mint ami az ajtón látható. Ettől az enteriőr összképe egységes lesz.

A CPL extra felület megtévesztésig hasonlít a furnér felületre. A felületi minták eltérőek, rendkívül változatosak. Ezért minden ajtófelületnek más a rajzolata, természetes hatású.


Furnérozott beltéri ajtók

A furnér egy fa alapanyagú, vékony lemez. Akik a természetes anyagokat kedvelik, válasszanak furnérral bevont beltéri ajtót. Döntés előtt azonban keressünk fel több kereskedőt és tájékozódjunk. Jó nevű kereskedésekben ugyanis több mint százféle furnér bevonat választható és bármelyik beltéri ajtót elkészítik a kívánt furnérral.

A furnérral borított ajtó stílusát a fafajta határozza meg, illetve az, hogy a furnér fája frízes, azaz nincs benne rajzolat, egyenes szálirányú, míg a flóderes furnérral rajzos, dinamikus felületet kapunk.

A furnér egyik előnye, hogy pácolható. A Milesi színskála alapján több százféle árnyalat közül választhatunk.

A furnért először egy speciális varrógéppel összevarrják, majd rápréselik az 5 mm vastag MDF lemezre. Ezután csiszolják és, ha szükséges, pácolják. Ezután következik a két-három réteges lakkozás. Így lesz a felület selyemtapintású, műbútor minőségű.

A furnér lehet kétszer vagy többször késelt – például dekoratív zebrano mintás –, vagy prémium kategóriájú gyökér furnér. A furnérral szép, intarziás és domború betétes kialakításra nyílik lehetőség. A modern fémcsíkozású beltéri ajtók is elkészíthetők furnér felülettel.


Festett MDF beltéri ajtók

Manapság ez a típus a legdivatosabb, nem véletlenül. Amerikai vagy angol filmekben az elegáns, kifinomult lakások, irodák ajtaja mindig fehér. Más szín a beltéri ajtóval kapcsolatban fel sem merül. Aki prémium minőséget akar, és nem szeretné, hogy a fólia bevonatnak az élzárásai látszanak, az fehérre festett ajtót választ. Mind a minimál stílushoz – teli ajtólapok, vékony, egyenes vonalú gravírokkal – mind a klasszikushoz – marással, üvegezéssel ellátott ajtók – illik a festett MDF. Aki a fehér színt ridegnek találja, kérjen a kereskedőtől RAR színskála szerinti ajtót, így többféle szín és árnyalat közül választhat.

Az 5 mm vastagságú MDF hordozóra festhető alapfólia kerül, melyet 2-3 rétegben porszórással, fényezőkamrában festenek a kívánt színre. Az MDF beltéri ajtó kivitelezése lehet fémcsíkos vagy mart – ekkor CNC-vel mintákat marnak bele – vagy lehet domború (plattolt) kialakítású.

Belsőépítészetileg a festett MDF ajtó jól elhelyezhető az adott enteriőrben, mert a berendezés színéhez, stílusához, a kiegészítőkhöz választhatjuk az ide illő ajtót. Ha a felületek közül nehezen választunk, akkor döntsünk a fehér ajtó mellett. Biztosak lehetünk abban, hogy ez nem megy ki a divatból, minden stílushoz és berendezéshez illik. Ez a típusú ajtó kézi munkával készül, tehát kézműves minőségű. (Ez a furnér és a festett típusokra egyaránt vonatkozik). A kézműves munka az ajtók árában is megmutatkozik.
JAN beltéri ajtó áruház

Várjuk Önt Budaörsön prémium beltéri ajtó áruházunkban.

2040 Budaörs, Károly király utca 82/A-B., az M1-M7 Tesco körfelüljáróról Budaörs felé (Csata utca sarok)

Hétfő
12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 9-13
Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

Vásárlóink kérésére szombaton korábban nyitunk, így 9-13 óráig várjuk Önöket szeretettel.
JAN beltéri ajtó áruház térkép

Válasszon beltéri ajtó családot:

Beltéri Ajtó Deva - család - további színekért kattintson a képre
Deva
Beltéri Ajtó Sattva - család - további színekért kattintson a képre
Sattva
Beltéri Ajtó Veda - család - további színekért kattintson a képre
Veda
Beltéri Ajtó Ananda - család - további színekért kattintson a képre
Ananda
Beltéri Ajtó Kama - család - további színekért kattintson a képre
Kama
Beltéri Ajtó Padma - család - további színekért kattintson a képre
Padma
Beltéri Ajtó Nitia - család - további színekért kattintson a képre
Nitia
Beltéri Ajtó Dharma - család - további színekért kattintson a képre
Dharma

Deva beltéri ajtócsalád - Harmónia és letisztult formák

A Deva beltéri ajtó család letisztult formavilágával harmóniát és természetességet varázsol otthonába, helyiségeinek maximális intimitást biztosítva.

A Deva beltéri ajtó teli ajtólapján markánsan kirajzolódnak a fa természetes mintázatai. Ezekkel játszva, mesteri pontossággal készítjük az intarziás felületeket. Népszerű fémcsíkos modelljeink is a Deva beltéri ajtócsaládban tündökölnek. A rátétléces formák modern és klasszikus ajtómintákat keltenek életre.

A Deva beltéri ajtó lapán 5 mm-es MDF-hordozóra kerül a választott felületkategória (CPL, furnér, festett selyem, magas fényű vagy artfelület).

Az ajtó szerkezete rendelhető papírrács, valamint könnyített tömör faforgács lap kivitelben.

A Deva beltéri ajtócsaládból készítjük valamennyi technológiai ajtónkat: a tűzgátló ajtót, a hanggátló ajtót, a nedvestéri ajtót és a röntgen ajtót egyaránt.

Tekintse meg széles kínálatunkat és válasszon mintát!

Gyakran ismételt kérdések

Kilincsgarnitúrák
kiegészítők
Így készülnek a JAN
beltéri ajtók
Válogasson kiemelt beltéri ajtó referenciáink között!
»
A számtalan nyilvános helyszínen személyesen is meggyőződhet a beépített JAN ajtók sokrétűségéről és minőségéről.
Copyright © 2018 - JAN beltéri ajtók - Minden Jog Fenntartva