Gyakori kérdések > Hanggátló beltéri ajtók előnyei

Egy család otthonában számtalan helyzet adódhat, amikor sokat adnánk egy speciális, hangszigeteléssel ellátott beltéri ajtóért. Gondoljunk csak a kamaszgyerekek zene iránti rajongására, egyes családtagok zajos hobbijára vagy éppen egy hangosabb konyhai tevékenységre, ami esetleg a dolgozó- vagy hálószobába behallatszik.


Mikor döntsünk a hanggátló beltéri ajtó mellett?

Már a lakás vagy a ház tervezésekor tisztában kell lennünk azzal, hogy mely helyiségek igényelnek ajtóval történő határolást. Ha abból indulunk ki, hogy egy építkezés 30-40 millió forintos költséggel jár, és 30 000-100 000 Ft felárért már fokozott hanggátló ajtót vásárolhatunk, ezzel komfortérzetünket befolyásoljuk pozitív irányba. A saját és családunk nyugalma megér annyit, hogy érdemes hanggátló ajtóra áldozni.

Egy hagyományos papír rácsbetétes beltéri ajtó 27 decibeles hanggátlással rendelkezik, és kétrészes pánttal készül, súlya 25 kg. Ha ennél komolyabb hanggátlás szükséges az átlagos családi házba, érdemes az ajtót könnyített tömör faforgácslappal elkészíttetni, ami a külső megjelenését nem befolyásolja. Ezt háromrészes pánttal alakítják ki, súlya 40 kg és kb. 30 decibeles hanggátlásra képes.

Ha ennél erősebb hanggátlást szeretnénk, ajánlott egy automata küszöb elhelyezése, ami az ajtólap alatt található, sín jellegű fémszerkezet és 7 mm-es hézagot zár le alul, így a hanggátlás kb. 33 decibel. Az automata küszöböt az ajtólap aljába mart nútba szerelik és becsukáskor az ajtólap pánt oldalán található nyelv segítségével lezár a padlóra.

Ha a 33 decibeles hanggátlást kevésnek találjuk, úgy az ajtólap lehet még vastagabb, 5 cm. Ekkor az ajtólap falcába egy plusz gumitömítés kerül, ami még kb. 2 decibeles hanggátlást jelent. A csatlakozó falszerkezetek hanggátlási tulajdonságait szintén figyelembe kell venni, mert egy átlagos válaszfal szerkezet 30-33 decibeles hanggátlással rendelkezik.

A technológiai hangszigetelésű beltéri ajtó 5,5 cm vastagságával 42 decibel hanggátlásra képes. Ez ugyancsak automata küszöbös, dupla falcos és dupla gumírozású és gyártásakor az ajtólap szerkezetében speciális hanggátló betét kerül. Ezt a típusú hanggátló ajtót tárgyalószobákba, zenestúdiókba ajánlott felszerelni.

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelőnek ítélt hanggátló ajtót, feltétlenül konzultáljunk épületgépész szakemberrel, mert egy automata küszöbös beltéri ajtó egyben fokozottan léggátló is, azaz nem engedi szellőzni a helyiséget.


Hova szereltessünk hanggátló ajtót?

A tárgyalóba, hálószobába, vécébe, fürdőszobába ajánlott fokozottabb hanggátlású beltéri ajtót szereltetni, de a hanggátlás mértékét az alaprajzi kialakítás határozza meg. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a beltéri tolóajtó nem alkalmas hanggátlásra, és a hagyományos üvegezett beltéri ajtók sem felelnek meg a célnak.

JAN beltéri ajtó áruház

Várjuk Önt Budaörsön prémium beltéri ajtó áruházunkban.

2040 Budaörs, Károly király utca 82/A-B., az M1-M7 Tesco körfelüljáróról Budaörs felé (Csata utca sarok)

Hétfő
12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 9-13
Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

Vásárlóink kérésére szombaton korábban nyitunk, így 9-13 óráig várjuk Önöket szeretettel.
JAN beltéri ajtó áruház térkép

Válasszon beltéri ajtó családot:

Beltéri Ajtó Deva - család - további színekért kattintson a képre
Deva
Beltéri Ajtó Sattva - család - további színekért kattintson a képre
Sattva
Beltéri Ajtó Veda - család - további színekért kattintson a képre
Veda
Beltéri Ajtó Ananda - család - további színekért kattintson a képre
Ananda
Beltéri Ajtó Kama - család - további színekért kattintson a képre
Kama
Beltéri Ajtó Padma - család - további színekért kattintson a képre
Padma
Beltéri Ajtó Nitia - család - további színekért kattintson a képre
Nitia
Beltéri Ajtó Dharma - család - további színekért kattintson a képre
Dharma

Deva beltéri ajtócsalád - Harmónia és letisztult formák

A Deva beltéri ajtó család letisztult formavilágával harmóniát és természetességet varázsol otthonába, helyiségeinek maximális intimitást biztosítva.

A Deva beltéri ajtó teli ajtólapján markánsan kirajzolódnak a fa természetes mintázatai. Ezekkel játszva, mesteri pontossággal készítjük az intarziás felületeket. Népszerű fémcsíkos modelljeink is a Deva beltéri ajtócsaládban tündökölnek. A rátétléces formák modern és klasszikus ajtómintákat keltenek életre.

A Deva beltéri ajtó lapán 5 mm-es MDF-hordozóra kerül a választott felületkategória (CPL, furnér, festett selyem, magas fényű vagy artfelület).

Az ajtó szerkezete rendelhető papírrács, valamint könnyített tömör faforgács lap kivitelben.

A Deva beltéri ajtócsaládból készítjük valamennyi technológiai ajtónkat: a tűzgátló ajtót, a hanggátló ajtót, a nedvestéri ajtót és a röntgen ajtót egyaránt.

Tekintse meg széles kínálatunkat és válasszon mintát!

Gyakran ismételt kérdések

Kilincsgarnitúrák
kiegészítők
Így készülnek a JAN
beltéri ajtók
Válogasson kiemelt beltéri ajtó referenciáink között!
»
A számtalan nyilvános helyszínen személyesen is meggyőződhet a beépített JAN ajtók sokrétűségéről és minőségéről.
Copyright © 2018 - JAN beltéri ajtók - Minden Jog Fenntartva