Gyakori kérdések > Hogyan válasszuk ki beltéri ajtónk színét?

Hogyan válasszuk ki beltéri ajtónk színét?

beltéri ajtónk kiválasztásánál a funkció és a típus után a legfontosabb kérdés, hogy: milyen színű legyen az ajtó?

A beltéri ajtók piacán igen gazdag színválasztékkal találkozunk, ráadásul az aktuális divat is befolyással lehet választásunkra. Fóliás felületű beltéri ajtóknál 30-40 szín közül választhatunk, a festett felületek esetén pedig a RAL színskála a kikeverhető színek végtelen kínálatát adja. És a sokféle és egyedi furnért, a pácok színválasztékát még nem is említettük…


Mihez passzoljon a beltéri ajtó színe?

Az utolsó – ami valószínűleg elsőre felmerül –, hogy az ablak színéhez választjuk a beltéri ajtó színét. Az ablakszerkezetek felülete négyzetméterben elenyésző, sőt, gyakran még függöny is takarja ezeket, így ezt a szempontot azonnal el is vethetjük

Gondoljunk csak bele, hányféle szín és felület jöhet szóba egy lakásban! Az éjjeliszekrénytől kezdve az íróasztalon keresztül az étkezőasztalig, a konyhabútor, a gardróbszekrény mind-mind kiindulási pont lehet.

Ha már valamihez igazodni szeretnénk, akkor a burkolat, a padlólap, a parketta színhőmérsékletét vegyük figyelembe. Felesleges az ajtó és a padló színének egyformaságára törekednünk, mert ez doboz-hatást kelt. Igazítsuk a beltéri ajtónk színét a padló színéhez, de semmiképpen ne legyenek egyformák.


Egyforma színek, eltérő minták

Ha színben egységre törekszünk – például világos tölgy parketta világos tölgy beltéri ajtóval –, úgy a fa mintázata legyen eltérő. A padló lehet rajzos (ún. flóderes) mintázatú, míg a beltéri ajtó lapja színhőmérsékletben hasonló, frízes, egyenes szálirányú, azaz nem mintás felületű.

Választhatunk kontrasztos megoldást: az ajtólap sötétebb, a padló világosabb. Ekkor azonban arra figyeljünk, hogy három darab beltéri ajtónál több ne legyen egy kevésbé világos helyiségben, különben még sötétebb lesz idebent.

Ha sötétebb tónusú parkettához szeretnénk világosabb ajtót, akkor olyan felületet válasszunk (fehér tölgy vagy mirabelle), mely színek első látásra nem tűnnek mintásnak. Viszont közelebbről, alaposan szemlélve már látszanak a felület tónusbeli eltérései és vékony csíkokban visszaköszön a padló sötét vagy világos színe.

Hogyan válasszuk ki beltéri ajtónk színét?   Hogyan válasszuk ki beltéri ajtónk színét?


Színválasztás az üzletben

Nem árt tisztában lenni egy fontos és tudományosan bizonyított ténnyel: a színválasztás során mindig a tudatalattink adja meg a választ. Ha bizonytalankodunk és képtelenek vagyunk az üzletben választani, kérjünk színmintákat, vigyük haza, tegyük az asztalra és ne foglalkozzunk ezekkel. Csak éljünk velük néhány napig. Valahányszor elsétálunk mellettük, a látómezőnkbe kerülve tesztelhetjük a mintákat. A harmadik napra a tudatalattink megadja a választ.

Fóliás beltéri ajtó esetén érdemes olyan szín mellett dönteni, melyből színazonos bútorlapot vagy HPL lemezt is vásárolhatunk, így az asztalosunkkal a szekrényt, polcot vagy egyéb belsőépítészeti takarásokat felület- és színazonossá tehetjük.

JAN beltéri ajtó áruház

Várjuk Önt Budaörsön prémium beltéri ajtó áruházunkban.

2040 Budaörs, Károly király utca 82/A-B., az M1-M7 Tesco körfelüljáróról Budaörs felé (Csata utca sarok)

Hétfő
12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 9-13
JAN beltéri ajtó áruház térkép

Válasszon beltéri ajtó családot:

Beltéri Ajtó Deva - család - további színekért kattintson a képre
Deva
Beltéri Ajtó Sattva - család - további színekért kattintson a képre
Sattva
Beltéri Ajtó Veda - család - további színekért kattintson a képre
Veda
Beltéri Ajtó Ananda - család - további színekért kattintson a képre
Ananda
Beltéri Ajtó Kama - család - további színekért kattintson a képre
Kama
Beltéri Ajtó Padma - család - további színekért kattintson a képre
Padma
Beltéri Ajtó Nitia - család - további színekért kattintson a képre
Nitia
Beltéri Ajtó Dharma - család - további színekért kattintson a képre
Dharma

Deva beltéri ajtócsalád - Harmónia és letisztult formák

A Deva beltéri ajtó család letisztult formavilágával harmóniát és természetességet varázsol otthonába, helyiségeinek maximális intimitást biztosítva.

A Deva beltéri ajtó teli ajtólapján markánsan kirajzolódnak a fa természetes mintázatai. Ezekkel játszva, mesteri pontossággal készítjük az intarziás felületeket. Népszerű fémcsíkos modelljeink is a Deva beltéri ajtócsaládban tündökölnek. A rátétléces formák modern és klasszikus ajtómintákat keltenek életre.

A Deva beltéri ajtó lapán 5 mm-es MDF-hordozóra kerül a választott felületkategória (CPL, furnér, festett selyem, magas fényű vagy artfelület).

Az ajtó szerkezete rendelhető papírrács, valamint könnyített tömör faforgács lap kivitelben.

A Deva beltéri ajtócsaládból készítjük valamennyi technológiai ajtónkat: a tűzgátló ajtót, a hanggátló ajtót, a nedvestéri ajtót és a röntgen ajtót egyaránt.

Tekintse meg széles kínálatunkat és válasszon mintát!

Gyakran ismételt kérdések

Kilincsgarnitúrák
kiegészítők
Így készülnek a JAN
beltéri ajtók
Válogasson kiemelt beltéri ajtó referenciáink között!
»
A számtalan nyilvános helyszínen személyesen is meggyőződhet a beépített JAN ajtók sokrétűségéről és minőségéről.
Copyright © 2018 - JAN beltéri ajtók - Minden Jog Fenntartva