Gyakori kérdések > Klíma ajtó előnyei és létjogosultsága

Az energiatakarékosság, a megújuló energiaforrások, a környezetbarát és hatékony energiafogyasztás korunk egyik leggyakrabban felmerülő kérdése, a rá adott válaszok pedig meghatározzák mindennapi életünket. Éppen ezért fontos, hogy otthonunk nyílászárói a legkorszerűbbek legyenek, tartsák bent a meleget, gondoskodjanak a megfelelő klímáról.

A JAN beltéri ajtók precíz kialakításúak, igény szerint automata küszöbbel is ellátottak, ennek köszönhetően nagyobb léggátlási kategóriába sorolhatók, így ebben a kategóriában léggátló ajtónak nevezhetők.

Otthonunknak számos olyan területe lehet, ahol az egyes helyiségek között kis hőmérséklet különbség keletkezik. Az egyik leginkább nyilvánvaló példa erre a garázs és a lakótér kapcsolata: itt ugyanis általános használat mellett elkerülhetetlen a hőmérséklet különbség kialakulása. A lakótér 21-24 °C-os hőmérséklete mellett a garázsban, temperáló fűtéssel 16-18 °C az általános. Gondoljuk csak el, hogy a hagyományos papírrácsos, lágy MDF betétes vagy könnyített faforgácsbetétes ajtó a hőmérséklet különbségből és a fokozott léggátlásából adódóan – akár automata küszöbbel vagy nélküle – miképpen tudná kiegyenlíteni a két helyiség közötti különbséget? A következmény, hogy a beltéri ajtó a hőmérséklet különbség és pára diffúzió hatására a meleg irányába eldeformálódik, vetemedik.

A JAN az 5 °C-nál nagyobb hőmérséklet különbségű helyiségekre kétfajta klímatechnológiai betétrendszert alkalmaz.

Fontos hangsúlyozni, hogy a JAN ajtó mérnökei szerint a már említett belső terekben nincs szükség hőszigetelésre, mert 10 °C hőmérséklet különbségig nem érdemes hőszigetelésről beszélnünk. Ekkor inkább az ajtó szerkezetének megerősítése a cél, hogy minél inkább ellenálljanak a klimatikus igénybevételi viszonyoknak.

A JAN klíma ajtói 10 °C hőmérséklet különbségig képesek kezelni a vetemedési ellenállásokat. Tekintettel a harmonikus külső megjelenésre, valamennyi klíma ajtónk választható bármelyik ajtómodellünkből.

A fontos döntések meghozatala előtt feltétlenül alaprajzzal egyeztessük igényeinket a JAN beltéri ajtó mérnökeivel..

Mikor szükséges feltétlenül a klíma ajtó alkalmazása?

A kamra és a konyha találkozása tipikus ebből a szempontból. Téli időszakban megszokott, hogy a bukóra állított ablakkal kibővítjük a hűtési kapacitást, ezért a konyha és a kamra között 5 °C-nál magasabb hőmérséklet különbség várható. Ilyenkor a klíma ajtó a legjobb választás.

A pincelejáró, a nem lakott padlástér és a lakótér kapcsolata, illetve a télikert és a lakótér kapcsolata ugyancsak szükségessé teszi a klíma ajtó beszerelését.

Figyeljünk rá, hogy nem csak fűtött, hanem hűtött Pl: nyáron a klímatizált helyiségek esetében is létjogosultsága van a JAN klíma ajtóknak.

JAN beltéri ajtó áruház

Várjuk Önt Budaörsön prémium beltéri ajtó áruházunkban.

2040 Budaörs, Károly király utca 82/A-B., az M1-M7 Tesco körfelüljáróról Budaörs felé (Csata utca sarok)

Hétfő
12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 10-15
JAN beltéri ajtó áruház térkép

Válasszon beltéri ajtó családot:

Beltéri Ajtó Deva - család - további színekért kattintson a képre
Deva
Beltéri Ajtó Sattva - család - további színekért kattintson a képre
Sattva
Beltéri Ajtó Veda - család - további színekért kattintson a képre
Veda
Beltéri Ajtó Ananda - család - további színekért kattintson a képre
Ananda
Beltéri Ajtó Kama - család - további színekért kattintson a képre
Kama
Beltéri Ajtó Padma - család - további színekért kattintson a képre
Padma
Beltéri Ajtó Nitia - család - további színekért kattintson a képre
Nitia
Beltéri Ajtó Dharma - család - további színekért kattintson a képre
Dharma

Deva beltéri ajtócsalád - Harmónia és letisztult formák

A Deva beltéri ajtó család letisztult formavilágával harmóniát és természetességet varázsol otthonába, helyiségeinek maximális intimitást biztosítva.

A Deva beltéri ajtó teli ajtólapján markánsan kirajzolódnak a fa természetes mintázatai. Ezekkel játszva, mesteri pontossággal készítjük az intarziás felületeket. Népszerű fémcsíkos modelljeink is a Deva beltéri ajtócsaládban tündökölnek. A rátétléces formák modern és klasszikus ajtómintákat keltenek életre.

A Deva beltéri ajtó lapán 5 mm-es MDF-hordozóra kerül a választott felületkategória (CPL, furnér, festett selyem, magas fényű vagy artfelület).

Az ajtó szerkezete rendelhető papírrács, valamint könnyített tömör faforgács lap kivitelben.

A Deva beltéri ajtócsaládból készítjük valamennyi technológiai ajtónkat: a tűzgátló ajtót, a hanggátló ajtót, a nedvestéri ajtót és a röntgen ajtót egyaránt.

Tekintse meg széles kínálatunkat és válasszon mintát!

Gyakran ismételt kérdések

Kilincsgarnitúrák
kiegészítők
Így készülnek a JAN
beltéri ajtók
Válogasson kiemelt beltéri ajtó referenciáink között!
»
A számtalan nyilvános helyszínen személyesen is meggyőződhet a beépített JAN ajtók sokrétűségéről és minőségéről.
Copyright © 2018 - JAN beltéri ajtók - Minden Jog Fenntartva