Gyakori kérdések > Nyílóajtó vagy tolóajtó?

A tolóajtó előnyei és hátrányai - Mit is szeretnék?

Napjainkban egyre divatosabbak a beltéri tolóajtók, sokan nem a helytakarékosság, hanem modern megjelenése miatt választják. Ha dönteni kell, hogy nyíló vagy tolóajtó kerüljön a lakásukba, sose felejtsék el, hogy egy beltéri tolóajtó sem a hangokat, sem a szagokat nem szigeteli. Ezért alaposan fontolják meg, melyik helyiségre szereltessenek tolóajtót. Toalettre például semmiképpen nem javasoljuk.

Ha a lakás alaprajzi kialakítása szerint a hálóból nyílik a fürdőszoba, akkor különösen hangulatos és divatos lehet a tolóajtó, mivel egybenyitja a tereket, egy légtérré varázsolja a fürdőt és a hálószobát, bár zavaró lehet, ha nem egy időben fekszenek, vagy ébrednek a tulajdonosok, ha nem azonos az életritmusuk. Ha ön még aludna, de párjának már mennie kell, ön is felébred, hiszen a kiszűrődő hangokat a beltéri tolóajtó nem tompítja le. 

Ha nem szeretné, hogy a főzés konyhából kiáradó szaga elárassza az egész lakást, akkor tolóajtóról szó sem lehet. Jól szigetelő, beltéri nyíló ajtót válasszon. Viszont, ha arra vágyik, hogy ne zárja ki magát a család életéből, vagy egy baráti beszélgetésből a főzés miatt, akkor feltétlenül tolóajtót rendeljen, amit a közös étkezés végén egy egyszerű mozdulattal összehúz, így máris eltűnteti a konyhai rumlit, a rengeteg mosatlant, és nyugodtan folytathatja a beszélgetést a vendégekkel. Azt azonban tudomásul kell vennie, hogy a főzés szagát - amennyiben nem épít ki megfelelő hatékonyságú elszívó rendszert - érezni fogja az egész lakásban, bár sokan ezt illatnak nevezik.

 

Tolóajtókban megkülönböztetünk fal előtt futó és falban futó tolóajtót

Amennyiben falban futó tolóajtót választunk, már a válaszfalazáskor tudnunk kell, hova kerül a tolóajtó, hiszen dupla nagyságú falnyílást kell kialakítani. A falban futó szekrénynek, illetve tolóajtó szerkezetnek még egyszer annyi hely kell, mint maga az ajtó. Ha gipszkarton falszerkezetbe építjük, akkor a gipszkarton fal építésével egy időben kell beépülnie a szekrénynek.  Amennyiben vakolt falban futó szerkezetet szeretnénk, azt akkor kell helyére tenni és egybe vakolni a fallal miután a téglafalazatból kihagytuk ennek az úgynevezett kapunak a helyét. A tok maga két részből áll, és az ajtók kefék között futnak a falba. A falban futó ajtó azért praktikusabb, mert a falnak mindkét oldala bútorozható és dekorálható.

A fal előtt futó beltéri tolóajtó kialakításánál egy hagyományos tokot, úgynevezett szabadnyílás borítást építünk be, pánt nélkül. Az ajtótoktól függetlenül szerelünk a falra egy párnafát és karnist, ami eltakarja a sínt. Az ajtó alján egy kis „cápa”, a padlóhoz rögzített kis fémlemez fut az ajtó alján található marásban, ez gátolja meg az ajtólapot a kilengéstől. A beépítés előtt el kell dönteni azt is, hogy amelyik irányba el szeretnénk tolni, hisz ott ugyanakkora helyre van szükség, mint az ajtónyílás. Mindkét tolóajtórendszernél óriási előny, hogy nincs alul sín, ezért a burkolatot nem töri meg semmi, folytatólagos tud lenni.

 

Nyílóajtó

Nyíló ajtót válasszunk akkor, ha az esztétikumnál, a helytakarékosságnál fontosabb, hogy kifogástalanul szigetelje a hangot és a szagokat. Kettő négyzetméternél kisebb helyiségbe semmiképpen ne nyissuk az ajtót befelé, hiszen akkor saját testünktől nem tudjuk becsukni. Nyugodtan nyissuk az előszobára a WC-, a kamra-, vagy a garázsajtót. Döntést kell hozni abban is, hogy jobbos, vagy balos ajtót szeretnénk.

A tolóajtókat térelhatárolásra, míg a nyílóajtókat tökéletes zárásra javasoljuk.
JAN beltéri ajtó áruház

Várjuk Önt Budaörsön prémium beltéri ajtó áruházunkban.

2040 Budaörs, Károly király utca 82/A-B., az M1-M7 Tesco körfelüljáróról Budaörs felé (Csata utca sarok)

Hétfő
12-17
Kedd 10-17
Szerda 10-17
Csütörtök 10-17
Péntek 10-15
Szombat 9-13
Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

Vásárlóink kérésére szombaton korábban nyitunk, így 9-13 óráig várjuk Önöket szeretettel.
JAN beltéri ajtó áruház térkép

Válasszon beltéri ajtó családot:

Beltéri Ajtó Deva - család - további színekért kattintson a képre
Deva
Beltéri Ajtó Sattva - család - további színekért kattintson a képre
Sattva
Beltéri Ajtó Veda - család - további színekért kattintson a képre
Veda
Beltéri Ajtó Ananda - család - további színekért kattintson a képre
Ananda
Beltéri Ajtó Kama - család - további színekért kattintson a képre
Kama
Beltéri Ajtó Padma - család - további színekért kattintson a képre
Padma
Beltéri Ajtó Nitia - család - további színekért kattintson a képre
Nitia
Beltéri Ajtó Dharma - család - további színekért kattintson a képre
Dharma

Deva beltéri ajtócsalád - Harmónia és letisztult formák

A Deva beltéri ajtó család letisztult formavilágával harmóniát és természetességet varázsol otthonába, helyiségeinek maximális intimitást biztosítva.

A Deva beltéri ajtó teli ajtólapján markánsan kirajzolódnak a fa természetes mintázatai. Ezekkel játszva, mesteri pontossággal készítjük az intarziás felületeket. Népszerű fémcsíkos modelljeink is a Deva beltéri ajtócsaládban tündökölnek. A rátétléces formák modern és klasszikus ajtómintákat keltenek életre.

A Deva beltéri ajtó lapán 5 mm-es MDF-hordozóra kerül a választott felületkategória (CPL, furnér, festett selyem, magas fényű vagy artfelület).

Az ajtó szerkezete rendelhető papírrács, valamint könnyített tömör faforgács lap kivitelben.

A Deva beltéri ajtócsaládból készítjük valamennyi technológiai ajtónkat: a tűzgátló ajtót, a hanggátló ajtót, a nedvestéri ajtót és a röntgen ajtót egyaránt.

Tekintse meg széles kínálatunkat és válasszon mintát!

Gyakran ismételt kérdések

Kilincsgarnitúrák
kiegészítők
Így készülnek a JAN
beltéri ajtók
Válogasson kiemelt beltéri ajtó referenciáink között!
»
A számtalan nyilvános helyszínen személyesen is meggyőződhet a beépített JAN ajtók sokrétűségéről és minőségéről.
Copyright © 2018 - JAN beltéri ajtók - Minden Jog Fenntartva